elin linde

curriculum vitae

Målartös och Konstinramare
Jag är en tös som är uppvuxen ute på landet i Torrlösa, utanför Svalöv. Där växte jag upp i ett vitt hus, på en grusväg mitt i mellan dom skånska åkrarna. Jag är praktiskt taget uppvuxen i en ramverkstad eftersom att mamma är rammakare och pappa är glasmästare. 

Idag jobbar jag med konst varje dag, både med att lära ut måleri och att rama in konst, som konstinramare i vårt familjeföretag glasorama! Mitt hantverk är en stor inspirationskälla till mitt eget skapande då jag möter många inspirerande människor och får se mycket vacker konst varje dag!

Jag har alltid målat och utryckt mig i konstens alla former. När jag var liten och hade målat något fint så ramade jag alltid in det själv och gav bort till släkt och vänner! Jag fick lära mig att se en målning bli något större genom att rama in det vilket har inspirerat mig redan som liten.

Tyvärr tappade intresset för måleri några år då skolan tog mycket tid, så det var inte förrän år 2003 som jag fattade penseln igen. Det var när jag jobbade som färgsättare åt Prof. Peter Broberg och hans olika projekt som han hade tillsammans med Center for Technolution som intresset för färg och form kom tillbaka. 

Jag började intressera mig allt mer för porträttmålning och människan i sig, där främst de kvinnliga formerna stod i centrum. Kvinnans runda och mjuka former tillsammans med starka, fina färger blev kontrastrika kombinationer på både papper och duk. 

Nu målar jag främst kvinnliga porträtt, ofta med en berättelse i bilden. En händelse, ett skede i livet, något förflutet, kanske någon dröm. Får se vad det blir, det vet jag inte när jag börjar måla utan söker från början till slut.

Driver familjeföretaget glasorama, inramning- och konstnärsbutik, i Landskrona. www.glasorama.se
 

Utbildning:
TUC, Tranås Utbildnings Centrum
Kvalificerad Yrkes utbildning till Kvalificerad Konstinramare
2005 – 2007

Tog gesällbrev i Konstinramning 2013

Anställning:
Landskronagruppen Arkitekter AB/Center for Technolution
2003 – 2006
Arbetsuppgifter: Anställd som färgsättare åt arkitekt, professor Peter Broberg.
Färglägger technolutionbilder, designar utställningar, utställningsmaterial samt ritningar. Diverse kontorsarbete samt administration.

glasorama –
Arbetar som konstinramare
2007 –

Utställningar:
FAOS Samlingsutställning
”Kvinnligt – Sinnligt” Bokenäs Konsthall, Trelleborg 3 – 18 maj 2008

Sommarutställning, glasorama i Landskrona
2009

Kulturnatten, glasorama i Landskrona
2010

Julsalong, Samlingsutställning, Galleri BNK, Helsingborg
2010

Påskrunda, glasorama i Landskrona
2011

Samlingsutställning, Galleri Mia, Båstad
2011

Kulturnatt i Landskrona, glasorama
2012

Julsalong, Galleri BNK, Helsingborg
2012

Vår Kulturnatt i Landskrona, glasorama
2013

”Konst i Landskrona, Café Nell Walden, Landskrona Museum
2013

Hamnkrogen på Ven,
2013

Kulturnatt i Landskrona, glasorama                                                                                                                                                                                                                                                                                                         2014

Höstsalong, Jurybedömd samlingsutställning, Galleri Hultman, Åstorp
2014

Vårsalong, Samlingsutställning, Galleri BNK, Helsingborg
2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *